A DVTK fiatal ösztöndíjasait jutalmazták a sikeres szezont követően

Megosztás

Lezárták a DVTK tanulmányi ösztöndíjprogram 2022/23-as tanévét, a szerdai ünnepségen, ezúttal a legkiválóbbakat díjazták is, az ösztöndíj létezése során először.

Idén az iskolák szaktanárainak és vezetésének szakmai javaslatai alapján félszáz tehetséges, a matematika és a fizika tantárgy területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, miskolci állami fenntartású gimnáziumban tanuló diákot támogattak tanulmányi ösztöndíjjal a külön erre a célra alapított, Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány keretében. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Az évzáró rendezvényt szerdán tartották a DVTK Stadion VIP termében, ahol először levetítettek egy összefoglaló videót a klub labdarúgóinak idei szezonjáról, illetve a bajnoki ünneplésről. Majd Sántha Gergely, a DVTK SE elnöke, az alapítvány kuratóriumának elnöke is összegzést tartott.

Az elnök kiemelte, a DVTK célja, hogy ne csak a sport, de a kultúra és az oktatás területén is aktív támogató klub legyen.

Sántha Gergely azzal zárta, hogy bejelentette: jövőre is folytatják az ösztöndíjprogramot, sőt, kibővítik az informatikával.

Aktív szerepet vállalt a program elindításánál Veres Pál. Miskolc polgármestere most is a fiatalok itthon tartásának, illetve a tehetségek gondozásának fontosságát emelte ki. Hangsúlyozta: egyértelmű célja a városnak, hogy a középiskolások itt járjanak egyetemre, majd Miskolcon is helyezkedjenek el.

Örömét fejezte ki amiatt a városvezető, hogy a program fő támogatója, a DVTK több mint egy csapat, és az oktatás területén jelentkező feladatok elvégzését is felvállalja – erre jó példa az ösztöndíjprogram.

A díjazottak:

Aranyfokozat:

Fehérvári Donát
Molnár István Ádám

Ezüst fokozat:

Ujpál Bálint
Iván Máté Domonkos
Szabó András
Kurucz Kitti
Emődi Marcell

Bronz fokozat:

Varga Balázs
Fazekas István
Fekete Patrik
Gáthi Donát
Mártonffy Ábel
Rácz Kata
Szabó Donát
Espán Gergely
Bódi Áron Csanád
Töreczki Gábor
Koós Andor.

Borítókép: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek